duminică, 21 februarie 2010

Compensatia vietii






Ploua,ninge sau burniteaza.Nu imi mai pasa.Totul e pierdut,dar si castigat.Oricat ai pierde in viata asta niciodata nu vei ramane fara nimic.Totul are o compensatie:raul e compensate cu rau,iar binele cu si mai mult bine.
Am stat mult si m-am gandit la faptul ca atunci cand pierzi ceva sau un foarte bun prieten,care deja ajunsese sa faca parte din fiinta ta nimeni poate nu-l va mai putea inlocui.Daca a fost vina ta-atunci e cazul sa-ti ceri iertare,daca e prea tarziu poti doar sa regreti,daca a fost vina celuilalt nu ramane decat sa il lasi sa isi vada greseala si sa stea in tacerea sufletului sau care nu ii poate aduce decat neliniste-pentru ca te-a invinovatit fara vreun rost. Locul acela din inima ta nu se va mai umple niciodata sau va fi nevoie de zeci,sute de persoane sa umple golul lasat de disparitia brusca.E ca o groapa pe care o sapam in nisip,vara la mare.Eram mandru de ce am realizat si noaptea puneam capul pe perna cu gandul ca a doua zi de dimineata voi sapa mai departe pe plaja pana in miezul pamantului.Dar dimineata ce gaseam?Totul era acoperit,groapa sapata cu o zi in urma nu mai exista si eram atat de dezamagit,plangeam cu lacrimi amare si nu puteam sa inteleg de ce groapa aceea nu mai era,cine a acoperit-o? Timpul,vantul, cel care acopera toate ranile si le vindeca treptat.Orice rana din suflet mai devreme sau mai tarziu isi va gasi leacul,pentru ca timpul este alinarea noastra.Chiar daca ne grabeste si ne indreapta cu pasi uriasi spre abis,tot el este cel care ramane alaturi de noi in momentele grele si in cele de nesiguranta. Astazi e foarte greu sa spui ca ai siguranta in persoanele din jurul tau.Nu stii cine e bine intentionat sau cine nu.Cine e gata sa te tradeze sau cine iti este fidel pana la capat.Dintr-o mie de tovarasi poti castiga increderea tuturor,dar increderea ta o poate castiga doar unul. E destul de adevarata.Tovarasii…la inceput am fost multi.Vantul a inceput sa bata cu putere,pietrele au fost ridicate,praful aruncat in ochi,infernul parca urma sa se dezlantuie,iar dupa acest colb interminabil am iesit,insa mult mai putin.S-au piedut pe drum,au renuntat de teama sau din prea mult orgoliu.Nebunie nu se numeste ce au facut ei,nebunie s-ar numi daca eu as incerca sa ma intorc dupa ei si sa-i scot din praf. Usor-usor viscolul s-a potolit,praful s-a asezat in strat gros inchegand tot sangele risipit din prea multa amagire si durere.

5 comentarii:

  1. fft frumos..tot ce ai scris e atat de adevarat...unele persoane chiar nu pot fi inlocuite niciodata oricat am incerca...mult succes in continuare si sa nu renunti niciodata la scris!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. "Oricat ai pierde in viata asta niciodata nu vei ramane fara nimic."pentru ca .pentru asta sunt prietenii..iar cei care sunt adevarati...nu se pierd.mereu ramai cu ceva..indiferent daca ramai cu un rest sau mai rau..cu o lipsa..ramai cu ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. atat de adevarat :):" Totul are o compensatie:raul e compensate cu rau,iar binele cu si mai mult bine."

    RăspundețiȘtergere
  4. si multi spun ca timpul le vindeca pe toate.macar tu lasi ca praful sa'ti acopere ranile...

    RăspundețiȘtergere
  5. Timpul acopera si cele mai adanci rani,dar niciodata nimeni nu v-a putea inlocui o persoana! Cateodata trebuie sa privim numai in prezent si nu in viitor deoarece ne putem dezamagi gandindune cum ar putea fi,lucrurile se pot schimba in cateva clipe,timpul nu ne astepta el doar trece,nu ii pasa ca lasa rani sau ca distruge vise;)

    Timpul cateodata am vrea sa il oprim in loc si nu putem iar alte ori am vrea sa treaca ca o adiere de vand dar nici asta nu putem in concluzie nu putem influenta timpul dar timpul pe noi?? Categoric da!

    E adevarat ce ai scris mai sunt ai dreptate din toate punctele de vedere;) BrAvO!!:*

    fLORI;)

    RăspundețiȘtergere