marți, 19 ianuarie 2010

Cenzura









Ce poate sa doara mai mult decat sa fii cenzurat?Sa ti se cenzureze toate vorbele si toate ideile.Cum vii cu o idee esti pus la zid,doar pentru simplul fapt ca nu gandesti ca majoritatea.
Da,intr-un fel exista dictonul care face legea:”majoritatea decide”,dar de cele mai multe ori decide prost,se lasa influentata de o singura idee si se simt obligate sa o accepte. Nu am cum sa fiu asa,sincer,daca parerea mea e diferita,nimeni si nimic nu o poate schimba,doar daca imi aduci argumente puternice. Si acum sa revin la cuvantul de baza regasit in textul asta-“cenzura”.E o prostie.Daca luam sa analizam strict cuvantul reiese faptul ca cenzura e o actiune de protectie a minorilor impotriva materialelor obscene si vulgare audio si video,cu scop in educarea populatiei.Nu!cenzura e o modalitate de a limita libertatea oamenilor,libertate care este scrijelita pe foile galbene ale Constitutiei. Suntem limitati azi in toate.In scurt timp ne vor fi limitate si ideile,si gandurile,ne vom cenzura nu numai cuvintele,ci si gandurile pe care nu am apucat nici sa le rostim.Ne simtim incoltiti si pusi la zid atunci cand ridicam o problema care nu-si are rostul. Ne-am saturat de atatea “beep-uri”puse in melodii,si benzi negre peste ochii faptasilor de crime.Pentru ce?Lasa sa li se vada fata,sa stim printre ce oamnei traim si cu cine avem de-a face. Intr-o tara in care cenzura iti este pusa sip e vorbele pe care le spui aiurea p strada,sip e ceea ce vezi la Tv,nu poti sa te astepti sa vezi o schimbare prea rapida.I-ati gandul! Vreti sa stiti ceva?Se cenzureaza in special injuraturile,dar primul om care a injurat in loc sa arunce cu piatra,poate fi considerat parintele civilizatiei.Asa ca,mai bine incercam sa renuntam.Cenzura ne ingradeste si limiteaza,de asta nu putem trece mai departe,nu putem evolua la maxim,pentru ca CENZURA impune o limita anormala firii omenesti.

3 comentarii:

  1. jos cenzura!!!!!!!!!!!!!

    peste tot auzi copii kre toeretic nu stiu sa injure zicand tot felul de dracii[-(

    ce sa mai cenzuram?

    RăspundețiȘtergere
  2. bine ca sentimenetele nu pot fi cenzurate :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare persoana are dreptul de isi exprime propia parerea! Chestia aia cu cenzura mi se pare nedreapta, toti suntem egali chiar daca cateodata uitam asta , toti am plecat de jos si ne-am ridica ....! Fiecare persoana are dreptul de a vorbi, de a gandi inclusiv de a lupta pentru dreptul lui !
    Si cum a zis mai sus Denn sentimentele e singurul printre cele mai importante lucruri care nu pot fi cenzurate !!!!!!! Indiferent daca cei din jurul tau nu sunt de acord cu asta !!!

    RăspundețiȘtergere