miercuri, 20 ianuarie 2010

Romania mea










E aproape sfarsit de semestru si vreau sa plec undeva departe de locurile astea unde inca se simte mirosul inchegat de praf si mizerie,unde lumea se agita mai mult decat este nevoie si vrea sa schimbe situatia asta penibila in care se afla omenirea.Vreau sa merg intr-un loc cu multa zapada(mai multa ca la noi),unde sa pot sa visez la viitor,sa-l modelez ca pe o bucata de plastilina si sa ma joc cu fulgii de zapada care danseaza pana se izbesc de pamant.
Nu vreau sa aud vaiete,urlete,rasete stridente,claxoane si nu mai vreau sa simt fumul gros care iese din tevile de esapament ale unor rable ce se misca agale pe strada principala. Vreau sa ma trezesc dimineata tarziu,cu chef de viata,si sa-mi propun ca dupa vacanta asta(care e doar o amagire)sa fiu un alt om.Sa-mi pastrez esenta,sa pot sa pun in practica tot ce am invatat din greseli si sa gandesc altfel.Odata cu topirea zapezii si venirea primaverii sa mi se ridice valul de pe ochi si sa pot sa schimb ceva la mine.Sa nu mai fiu atat de lasator si sa cred mai mult in fortele proprii,fara sa ma mai bazez pe unul si pe altul. Nu vreau sa mai aud de “flacara violet”,bleu-marin si alte nuante care fac deliciul emisiunilor Tv.Nu vreau sa mai aud povesti legate de schimbarea cursului omenirii.Nu s-a schimbat nimic in doua decenii si nici nu o sa se schimbe prea curand ceva sau poate niciodata.E o iluzie in care ne complacem.Punem la capatul pesterii o lumanare aprinsa sin e imaginam ca acolo e iesirea.Minciuni!Ne minitim singuri.Omenirea a luat-o pe o cale gresita,aiurea de la tinta ei normala si asta a inceput sa se vada din ce in ce mai mult.Tot mai multi trag doar pentru binele propriu si strang cat mai multa avere,din ce in ce mai multa,limita lor superioara este de negasit.Intrebare:fratilor,credeti ca mergeti undeva cu averea aia dupa ce a-ti dat ortul popii?nu…stiu ca stiti asta,dar observ ca tot strangeti,nu va faceti griji cei ce vor veni dupa voi nu vor muri de foame.Isi vor face si ei afacerile lor. Spaga si mita sunt sfinte in ziua de azi.Daca vrei ca o hartie sa iasa mai repede dintr-o institutie pui si tu pe masa un pachet de cafea mare si cativa banuti(nu mai putin de un million),daca vrei sa-ti faci niste analize sau o radiografie si nu vrei sa stai la coada,pentru ca tu nu esti ca ceilalti care asteapta,bagi in sertarul biroului cateva milioane si un pachet de Kent(macar cat astepti sa aiba si el/ea ce fuma). Lumea in care traim azi nu ne mai surprinde cu nimic.Ne complacem si nu facem nimic pentru o schimbare,nici nu o sa facem,stati linistiti!Intotdeauna este vinovat cel de langa noi,niciodata noi. Asta este…(stiu asta e o expresie de om blazat sau care nu mai are puterea sa faca nimic pentru o schimbare,dar nu nu e asa.)Nici nu ma mai complic,las si eu ca altii totul asa,de ce sa ma complic si eu?Lasa-i pe altii sa isi iroseasca nervii pe probleme care tot nu vor fi rezolvate. In final…traim in Romania si cred ca am zis tot cu asta.

4 comentarii:

  1. Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul!:d


    Adevarat articolul cam prea adevarat;)

    :x

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda poate ca ai dreptate traim intr-un loc oarecum ... nustiu cum sa ii spun poate nepotrivit, dar oriunde am trai ne putem face cea mai frumoasa viatza indiferent ca este intr-o tara plina de gunoaie indiferent ca suntem intr-o tara curata ! Viatza noi ne-o facem nu cei din jur! Sunt copii saraci care dorm pe strazi si nu au nici foarte putin din ce parinti nostri au realizat, si totusi daca privesti cu atentie ZAMBESC,chiar daca viatza nu a fost darnica k ei! Eu inca consider ca cea mai mare bucurie pe care Dumnezeu ti-ar putea da este acea de a trai si de a simti in fiecare dimineatza persoanele dragi langa tine! Vitza e frumoasa chiar daca Romania nu este ceea ce noi am vrea sa fie !!!1

    RăspundețiȘtergere
  3. mircea,nici nu stiu cu ce sa incep. poate vreau sa te cert.da,vreau sa fac asta! daca acceptam sa lasam totul sa se duca pe apa sambetei,hai sa nu mai comentam ce se intampla si ce nu. tu de ce nu mai ai speranta ca o sa se intample ceva? stai sa se curete societatea de mosii comunisti si o sa vezi...e adevarat ca nu noi,insa copiii nostri ar putea schimba multe.eu nu o sa incetez sa sper,pana la urma asta e tot ce ne mai ramane,nu?...deisgur,apreciez spiritul tau critic,insa nu e chiar asa de neagra viata in romania. presupun ca iti vei dea seama de acest lucru pe parcurs. nu iti impun acum sa iti iubesti tara si sa propovaduiesti patriotismul,pentru ca nu ar fi normal,insa incearca sa vezi si frumusetea tarii asteia. ar trebui sa calatoresti prin tarile alea africane,unde oamenii poate nici nu au auzit de electricitate.considera-te norocos,mircea!

    RăspundețiȘtergere