duminică, 3 aprilie 2011

Fugim sau ne indreptam?








De mult am citit undeva ca unii oameni se indreapta exact catre ceea ce vor si altii fug de tot ce au.
Si care e diferenta?
Si cel care se indreapta catre ceea ce vrea de fapt fuge,iubeste acel ceva mai mult decat ceea ce are in prezent si astfel fuge.Uita de timpul iubirilor,uita de amintirile impamantenite si scapate de orice robie si refuza sa zambeasca inca odata lucrurilor care nu de mult il faceau fericit.
Dar bineinteles ca acuzatiile curg garla asupra celui care fuge de la inceput.
Care a hulit pamantul stramosesc pentru o noua lume mai buna,fara sa tina cont de ceea ce lasa in urma.E acuzat ca cel mai temut criminal din lume,dar el nici pe departe nu este asa.
Daca as fi pus in situatia de a aprecia unul din cele doua cazuri l-as aprecia pe cel care a plecat de la inceput,a fugit fara sa spuna nimic.Intr-o noapte ploioasa s-a decis sa o ia de la capat indiferent de ceea ce va intalni.Demnitatea lui nu a murit,nici macar nu a fost patata cu ceva!A mers pur si simplu pe firul ratiunii si dupa cum bine stim mereu ratiunea a mers mana in mana cu constiinta si cu demnitatea,asa ca demnitatea lui un a avut de suferit deloc.
Pe cand cel care a vrut sa se amageasca cu o alta “realitate” departe de realitatea asta a celor multi nu a facut decat sa ne arate tuturor cat de meschin este si cat de mult poate decade ca om.E insipid,e fad,e de-a dreptul penibil sa-l intalnesti si sa-l intrebi de ce a facut asta?El ti-ar raspunde cu o voce stinsa si chinuita de atatea ganduri ca:”asa am simtit”.
Cum asa ai simtit omule?Ai simtit ca a fugi indirect,adica a-ti pune in fata alte prioritati defecte din punct de vedere sentimental cu care sa maschezi frica imbecila de a ramane aici in lumea tuturor,e mai bine?.
E injust.Cel putin mie asa mi se pare.
Am citit de mult replica asta si chiar am stat si am meditat destul de mult la ea si iata la ce concluzie am ajuns:Lumea e un vartej fara margini in care preferabil este sa te arunci singur,nu sa astepti pe margine pentru ca vei fi prins si schingiuit amarnic.

2 comentarii:

  1. e prea frumos scris:X
    peste ani, copii nostri or sa iti analizeze operele:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu comentariul anterior:D ,ft frumos si se vede ca te pricepi la scris din ce in ce mai bine!>:D<

    RăspundețiȘtergere