miercuri, 19 ianuarie 2011

Si totusi...








Si totusi omenirea mai are nevoie de romantism.Mai are nevoie de eroi care se iubesc nebuneste si de vietile lor in care se zbuciuma fara vreo urma de regret.Mai e nevoie de dragostea aceea pura si curata,de sentimentele pe care eroii de altadata le ofereau fara a primi nimic in schimb.
Ne lipseste Romeo-cel ce ar face orice sa fie aproape de iubita lui Julieta,ne lipseste Othello-cu furia lui oarba combinata de o gelozie injectata si frumoasa Desdemona-cea fara de pacat ce a murit doar din gelozia jumatatii sale. Sentimentele azi nu mai sunt la fel de sincere.De fapt nu cred ca mai sunt sincere deloc.Totul se invarte in jurul unui singur lucru ce domina mintea fiecaruia netinand cont de sufletul lui:interesul.Astazi,in comparatie cu ieri-ai putea iubi doar pentru o jumatate de ora,pana iti vezi problema rezolvata si tu esti multumit.Ai putea face ochi dulci cuiva doar pentru o amarata de iesire in oras fara ca sa-ti pese de fapt vreun pic de sufeltul celuilalt… Mi-e sila de asemenea exemple pe care din pacate le vad la tot pasul.Oameni ce au in lista valorilor personale pe primul loc:prefacatoria.Si nu ii intereseaza daca se prefac in fapte,vorbe,chiar si sentimente.Le este indiferent!Niciodata nu au iubit cu adevarat,nu stiu ce este acea flacare ce te face sa innebunesti de fericire si sa iti doresti sa iti dai chiar si viata pentru persoana iubita.Nu au de unde sa stie.Reneaga tot!Sentimenete,atingeri tandre,vorbele frumoase.S-au obisnuit cu iubirea de “suprafata” ce o afiseaza in fiecare vineri seara si in week-end.De luni revin la monotonia sentimentala de dinainte. E tris si uneori chiar ii compatimesc ca nu au iubit cu adevarat pe cineva si probabil ca nu vor iubi toata viata.Cand se vor inalni cu iubirea o vor considera orice altceva si vor face tot posibilul sa scape de ea.Inca odata fara sa tina cont de celalalt. Si ciclul se incheie iar la Romeo cel ce a murit pentru sentimentele profunde si sincere.Astazi toate aceasta lipsesc cu desavarsire.Dragostea adevarata e pierduta pe nicaieri. Dar omenirea nu va putea sa traiasca prea mult timp fara iubire.Iar romantismul va renaste din propria lui cenusa,va asigur! P.S:Avem nevoie de iubire ca de aer,fara ea rostul nostru nu s-ar mai numi rost.

2 comentarii:

  1. Foarte frumos articolul asta!!!
    “ Love is energy: it can neither be created nor destroyed. It just is and always will be, giving meaning to life and direction to goodness...Love will never die[.]”

    RăspundețiȘtergere
  2. cred ca e unul dintre cele mai reusite articole postate de tine . felicitari ! :*

    RăspundețiȘtergere