marți, 15 decembrie 2009

Amintirile





Amintirea este imaginea proiectata in apa.Chipul tau vazut in apa este o amintire.Unduirile gingase sau ametitoare tulbura claritatea ei,dar ea persista.
Hrana sufleteasca pentru oricine:copil,batran,adolescent sau matur este amintirea.Incerc sa-mi imaginez cum ar fi daca as putea construi o piramida din amintiri,in varful caruia sa scriu PREZENT,la baza TRECUT,dar VIITORUL unde sa-l pun? Cu cat piramida este mai inalta cu atat viitorul va fi mai aproape.Se spune ca nu e bine sa traiesti in trecut,dar eu consider ca e bine sa te hranesti cu trecutul pentru a putea trai in prezent si pentru a avea forta interioara pasului spre viitor.Viitorul isi are originile in trecut,prezinta ceva nou,ceva ce te poate face sa fugi si sa te sperii,atunci ca unic refugiu gasesti trecutul.Acolo totul iti este cunoscut,mergi prin ceata,dar cunosti drumul perfect. De multe ori trecutul doare si iti lasa in inima o rana care sangereaza mult sau care nu se va inchide niciodata.Nu trebuie sa inchidem trecutul definitive.Il tinem intr-un colt,dupa o icoana sau poate mai bine in sertar,iar de fiecare data cand te simti singur pansamentul sufletesc il gasesti acolo. Daca as putea face o pelicula a vietii mele pe care sa o proiectez de fiecare data in camera mea si sa-mi notez lucruri pe care nu le mai stiam. Sa iti uiti trecutul e un lucru cumplit.Mai devreme sau mai tarziu o sa realizezi ca iti lipseste ceva-acela e trecutul! Fara amntiri ai fi ca un pui de pasare ramas fara cuib,sau ca un copil parasit de parinti.Trecutul face parte din tine,renegandu-l nu faci altceva decat sa-L renegi pe Dumnezeu.Sa uiti ca El te-a creat din dragoste si ca tu ii datorezi o multime de lucruri. Ar fi groaznic sa-mi uit prietenii,cei care adesea ma fac sa rad si imi sunt aproape mereu.Cum aerul e important pentru viata asa sunt importante amintirile pentru suflet. Ratiunea nu le accepta,le considera inutile pentru o viata cerebrala,dar omul nu are doar ratiune,are si suflet.Daca nu ar avea suflet ar fi un robot lipsit de sentimente,de lacrimi,de prejudecati.

2 comentarii:

  1. ''Amintirea singurul rai din care nu putem fi izgoniti niciodata''chiar daca nu toate amintirile sunt placute ele fac parte din tine,din fiinta ta...trebuie sa le iubesti asa cum sunt ele si sa iti aduci aminte cu drag de toate momentele din viata ta..pentru ca altfel nu ai mai putea privi cu seninatate viitorul:)

    RăspundețiȘtergere
  2. scrii frumos tare pwupule >:D<

    RăspundețiȘtergere