duminică, 13 decembrie 2009

Viata ca o tabla de sah


Viata nu e decat o tabla de sah,unde tu esti cu piesele albe de cele mai multe ori si adversarul tau joaca cu negrele.Dar cine este acest adversar?Este destinul… El joaca mult mai bine decat tine si risti sa pierzi partida,face rocada mica intotdeauna si nu risca sa ii ataci regina prea usor.Remiza ar fi singura ta scapare.Caci destinul te face de multe ori sa muti inapoi,dar pionii,cei mai neajutorati merg doar inaite,iar eu ma pot considera nebunul de pe tabla.Merg doar pe diagonala,am tinta fixa si daca nu sunt bine aparat dispar. Incordarea cu care privesti patratele albe si negre,emotia si totodata hipnotizarea provocata de cele doua culori te fac sa muti gresit.Iti pare rau,la fel ca in viata cand gresesti si nu mai poti sa faci nimic,scuzele pe care ti le ceri sunt inutile,sunt fara continut,la fel ca-n sah “piesa atinsa,piesa mutate”.Toti vezi ca te ataca din diferite parti,iar tu nu poti sa faci mai nimic,decat sa ii ataci la randul tau.Te doare cumplit cum vezi ca sfarsitul regelui tau se apropie si este aproape gata sa iasa de pe tabla de lemn. Destinul se apropie si ii simti cumplitul vuiet,iti ia si ultima piesa,ultimul sprijin…e MAT!SAH MAT!...totul e pierdut.Altadata poate vei avea taria sa invingi sau macar sa egalezi destinul. DEGEABA VREI SA AI REGE,DACA TIE ITI PICA DOAR VALETI!

3 comentarii:

  1. Viatza cateodata o putem caracteriza exact cum ai facut si tu , poate fi o tabla de sah, deoarece nu mereu poti casiga,nu mereu poti pierde e vorba numai de cum iti sunt asezate piesele si cum joaca adversarul in cazul asta propriul destin!

    RăspundețiȘtergere
  2. privind viata ca un joc de sah, trebuie ti cont si de regina, pentru ca pana una alta cea care are cea mai multa autoritate pe tabla aceea este regina ... dar consider ca, fiecare piesa alba sau neagra ( depinde care o joci ) esti tu, o parte din tine.Si care apara in acelasi timp tot ce ai mai esential, mai simbolic in cazul asta regele. Dar regina in mod special isi apara regele pentru ca fara ea nu ar exista regele.
    Sunt de aceasi parere cu tine ca viata este un joc de sah ... si uneori poate fi chiar si Sah pat!

    RăspundețiȘtergere