duminică, 20 decembrie 2009

Demonul alcool






Viciile nu sunt altceva decat un mod nou de viata,care mai devreme sau mai tarziu te va duce acolo unde nimeni nu te poate ajuta.Toate astea sunt posibile din cauza dorintei de a iesi din comun,de a arata ca sit u poti fi “special”si “barbat”in fata multor fete care cica asteapta sa vada de la tine ceva inedit.

“Inedit”nu inseamna sa te imbeti si sa faci misto de lume pe strada,sa tipi sau sa fumezi pana atunci cand nu mai esti in stare sa spui cum te cheama.Ai impresia ca fumul gros si alb pe care il scoti pe nas ori pe gura atrage stima si admiratia celor din jur?Te inseli draga fumatorule…fetele te apreciaza atunci cand nu incerci sa iesi in comun prin lucruri dinastea.Crezi cumva ca o fata poate sa stea langa tine atunci cand te vede beat crita,sau cand tutunul ti-a invadat hainele?Nu!Atunci realizeaza cine esti cu adevarat.

Poate ca totul a inceput cand aveai 14-15 ani si in grupul din spatele blocului a venit vorba de niste “motorina”.”Hai ban u vrei si tu o gura ca doar nu mori si oricum nu te vede nimeni aici,esti cu noi”.Orgoliul de barbat atunci excitat la maxim te impinge sa pui mana pe sticla si sa bei in admiratia golanilor de la bloc.Prima data nimic grav,ai gustat si tu,ca doar esti barbat,a doua oara deja incepe sa-ti placa si usor-usor te apuci sa-ti cumperi singur bautura.Motivatia ta este ca afara e frig si asta te face sa te incalzesti,nu esti dependent,bei din placere.

Incearca sa te imaginezi la varsta de 25 de ani.Baiat,deja barbat cu un liceu terminat,si nu orice liceu,cel mai bun.Vrei sa te angajezi si asta reusesti,dar toti banii pe care ii castigai se duceau pe tarie.Ajungi sa vinzi din casa si seful te da afara.Stai pe strada si ajungi sa bei alcool sanitary.Din baiatul bun de altadata ai ajuns un betiv notoriu,iti e si rusine sa te mai uiti in oglinda pentru ca imaginea de acolo o sa rada si o sa te dojeneasca atunci cand o sa vada cum ai ajuns.

Degeaba ai muncit o viata intreaga din greu,daca de la o varsta frageda ai devenit sclavul demonului alcool.

Nu spune nimeni sa nu bei,dar cumpatat.Tot ce este in exces strica.


PS:VICIILE COSTA!(scump)

3 comentarii:

  1. Mircea... ce sa zic. felicitari [:*] . imi place de tine asa cum esti tu... doar esti Dorinica [>:D<] .. a... si era sa uit.. ms [;)]

    RăspundețiȘtergere
  2. mare dreptate ai ;x. scriitor te face mama:d

    RăspundețiȘtergere
  3. "Te inseli draga fumatorule…fetele te apreciaza atunci cand nu incerci sa iesi in comun prin lucruri dinastea.Crezi cumva ca o fata poate sa stea langa tine atunci cand te vede beat crita,sau cand tutunul ti-a invadat hainele?Nu"
    Asta e prea adevarat:) In sfr un baiat care intelege.

    RăspundețiȘtergere